Två viktiga frågor för framgång

Jag fortsätter på temat framgång med inspiration från boken Framgångsrik... Oavsett definition på framgång (min syn på framgång kan du läsa i inlägget här) så finns det två viktiga frågor att ställa till dig själv och dessa är: 1) Vad vill du ha?

2) Hur mycket motstånd är du villig att stå ut med för att nå hela vägen fram?

Jag tänker på Alice i Underlandet när hon träffar katten Cheshire: - Vilken väg ska jag ta? frågar Alice. - Det beror på vart du ska, svarar katten.

- Det spelar inte så stor roll, säger Alice.

- Då spelar det ingen roll vilken väg du väljer. De flesta människor vet inte vad de vill ha eller vart de ska och styrs av tillfälligheter eller hur "vinden blåser" vilket såklart är ok om man är nöjd med det men om du har en dröm om något så är frågorna "vad vill du ha?" och "hur mycket motstånd är du villig att stå ut med för att nå hela vägen fram?" avgörande. Jag är enormt less på bilden eller tron om att framgång innebär att slänga ut sin önskan till universum och sedan tro att allt ska komma till en utan att man ska behöva göra något.

Sorry to say men verkligheten ser inte ut så. Jag tror på en kombination av att sätta tydliga mål, att visualisera/manifestera/affirmera det man verkligen vill (där är mental träning ett fantastiskt verktyg) och att jobba hårt för att nå dit. Steg för steg utifrån en tydlig handlingsplan. Framgång kostar och du måste slita för att få det och ofta under en ganska lång tid innan något händer. Vad är du beredd att offra för att nå din dröm? Hur mycket tid kan du ge till din dröm? När och hur ska du använda tiden? Kommer det att kosta pengar? Vad ska du göra när du känner motstånd? Vilka hinder ser du, utifrån omgivningen och inifrån dig själv? Hur ska du jobba med dessa hinder? osv osv Det svåraste är inte att drömma eller planera utan att varje dag jobba för att nå dit du vill, trots brist på motivation, energi eller annat. Disciplin, fokus och kontinuitet. Att orka fortsätta när andra inte gör det. Livet är ett val och det är ditt liv. Välj medvetet, välj klokt, välj ärligt och framförallt: Välj lycka först!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Motivation

Offerkofta