Mental styrka

Mental styrka... Något jag varit så oerhört tacksam över att jag lyckats bygga upp i mig själv innan 2020 slog till. Inte bara på grund av corona och de konsekvenser som kommit med denna pandemi utan även då jag bearbetat en separation (och saker som uppdagats under vägen...) och en förlust av en väldigt nära vän. Jag pratade med en kompis för en tid sedan och hon frågade: "Hur kan du vara så stark och hålla modet uppe...?" Först och främst så tillåter jag mig alltid att vara ledsen när livet prövar mig. Jag stänger aldrig av. Jag gråter. Tillåter mig själv att känna, vara arg och besviken. Jag säger till mig själv att det är ok att ha en dålig dag och göra absolut noll. Jag har även turen att ha många nära och fantastiska vänner som jag kan bearbeta med och en familj som alltid finns där och stöttar mig.

Det senaste året har utan tvekan varit mitt livs tuffaste men jag har ändå lyckats hålla mig ovanför ytan och det är till 100% tack vare mental träning, coaching och det jobb jag gjort med mig själv de senaste två åren. Jag lägger inte fokus på att älta eller låta människor ta energi från mig. Jag låter inte småsaker påverka mig och har inget tålamod för gnäll. Livet suger i perioder och väder kommer att växla ;) När man pratar mental styrka så finns det en del missuppfattningar som jag skulle vilja klargöra i det här inlägget: - Mental styrka handlar inte om att ignorera känslor utan snarare om att utveckla en medvetenhet om dem och att lära sig hur de påverkar tankar och beteende. - Mental styrka handlar inte om positivt tänkande utan om att kunna tänka rationellt och realistiskt i de situationer som kräver det. - Mental styrka handlar inte om att vara tuff och hård utan om att vara sann mot sina värderingar. - Mental styrka handlar inte om att vara oberoende av andra utan det är en styrka i sig att våga erkänna fel, att våga be om hjälp och våga erkänna att du inte har alla svar. När du har byggt upp en mental styrka så kommer du att vara mer förberedd att hantera livets prövningar och utmaningar.

Jag har bestämt mig för att jag aldrig vill fastna i det gamla eller gnälla över sådant jag inte kan påverka. Jag vill aldrig bli en bitter eller ältande person som lever kvar i det förflutna. Jag vill leva mitt liv till fullo. Göra det jag älskar och omge mig med människor som ger energi och glädje och jag vill även ge tillbaka till andra genom att lära ut om mental träning och hur du bygger mental styrka.


0 kommentarer