HSP och självledarskapet- del 1

Ända sedan jag var liten har jag fått höra ”var inte så känslig” eller ”känn inte efter så mycket”. Ett slag i magen varje gång för någon som har personlighetsdraget HSP, highly sensitive persona- eller starkskör som jag tycker är ett både vackrare och mer träffsäkert ord. Jag har i så många år skämts över att vara ”känslig”, känt mig jobbig och inte velat identifiera mig med HSP överhuvudtaget eftersom det har varit någonting ”dåligt”. Men… när begreppet kom till Sverige så var det ändå en enorm befrielse då det förklarade så mycket av varför jag är som jag är. Jag har HSP att tacka för situationer som faktiskt räddat livet på både mig och människor i min omgivning då jag tack vare en högre aktivitet i hjärnan när det gäller medvetenhet och subtila faktorer reagerat mycket snabbare än andra. Coachingen, den mentala träningen och självledarskapet har lärt mig så mycket när det kommer till det starksköra. Genom att jobba systematiskt med den mentala träningen har jag nått mitt undermedvetna och därigenom kunnat bygga upp ett starkare jag och inte ta åt mig så mycket längre, eller fastna i saker som jag kunde göra tidigare. Coachingen har lärt mig ställa rätt frågor till mig själv och lärt mig vad som är viktigt i mitt liv, vilka mina viktigaste värderingar är samt hur, och på vilket sätt jag kan jobba med att behålla den kompassen som är så viktig för att må bra. De senaste fyra åren har varit en enorm personlig utvecklingsresa där jag kommit ut på den andra sidan och lärt mig hur jag kan jobba med mina känslospröt. Att jag dessutom har hittat ett yrke där många av mina ”HSP-egenskaper” får blomma ut på bästa sätt gör att jag känner en sådan enorm tacksamhet. Jag tänker så ofta på hur vissa egenskaper alltid har lyfts fram som bättre i vårt samhälle/vår värld (exempel: vara extrovert, smart, rationell och logiskt tänkande, ha hög IQ) och hur det påverkar de individer som inte har dessa egenskaper i samma utsträckning. Med det vill jag avsluta och säga att det finns plats för oss alla och att alla behövs.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Motivation

Offerkofta